به گزارش روابط عمومی بهزیستی خراسان رضوی، مسعود فیروزی با بیان اینکه تا کنون 9 واحد از این مراکز در شهرستانهای مشهد، چناران و تربت حیدریه تأسیس شده است گفت: این مراکز به منظور ارتقای سطح ارتباطات اجتماعی معلولین ذهنی خفیف و بازگشت آنها به زندگی اجتماعی، تأسیس شده است.
وی یادآور شد: ظرفیت این مراکز که به شکل آپارتمانهای مسکونی اداره میشود حداکثر 10 نفر است و چارت تشکیلاتی آن شامل مددکار، روان شناس، مراقب و مسؤول فنی میباشد.
فیروزی گفت: معلولین ذهنی در این مراکز، مثل شهروندان عادی زندگی میکنند و بسته به سطح توانمندی و سلامت جسمی و روانی، در طول روز با کمک روانشناس و مددکار میتوانند از مرکز خارج شوند و حتی به محل کارشان بروند و هنگام شب به مرکز برگردند.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی گفت: خانههای کوچک، یک تجربهی موفق توانبخشی در سطح جهان شناخته شده و ایران نیز جزو پیشروان این الگوی توانبخشی اجتماعی بوده است.
وی تأکید کرد: اولین خانهی کوچک معلولین ذهنی حدود سه سال پیش و با همکاری مؤسسهی لبنزهیلفهی آلمان در مشهد تأسیس شد و مدیران، مددکاران و روانشناسانی که مقرر شده بود در این مراکز فعالیت کنند یا علاقه به کار در این مراکز داشتند، توسط کارشناسان این مؤسسهی توانبخشی آلمانی، آموزش دیدند.
وی گفت: در مجموع، توانبخشی و بهزیستی به این سمت میروند که در آینده، تنها مددجویانی را در مراکز شبانهروزی داشته باشیم که به خاطر شدت معلولیت ذهنی، قادر به زندگی مستقل اجتماعی نیستند و خانواده و بستگانی هم ندارند که از آنها حمایت یا نگهداری کند.
نظر شما